Các chuyên mục

Grid List

*Workshop - "Publishing in international journals”

On January 10, 2020, Professional Operation Faculty held a workshop on "Publishing in international journals", with the presentation by Dr. Nguyen Cam Tu – Lecturer of University of Otago, New Zealand. The workshop was a valuable opportunity for lecturers and researchers in FTU Ho Chi Minh Campus to exchange knowledge and experiences, then to improve the quality of their research activities.

*Conference - “Findings from Field Trips”

On January 3rd, 2020, Professional Operations Faculty held the conference named “Reporting Findings from Field Trips of lecturers” in order to update practical knowledges and improve the quality of teaching and research. This event was well attended by lecturers of the Faculty with many sharings on reports.

The English Faculty organized training sessions on English Teaching Methodology for the English lecturers from January 06th to January 10th, 2020. The training sessions were led by Dr Amanda Leigh Barbour and Ms Erin Taffe- lecturers from Niagara University (USA). The training sessions covered a wide range of innovative teaching ideas and activities to refresh, energize English lessons as well as encourage students’ motivation and cooperation in class.

* Conference “Reports of Lecturers of the Faculty of Basic Sciences on the Findings from Field Trips” toward Quality, Modern, and Effective Teaching in 2019 – 2020 Schooling Year.

*Workshop - Updating new tax rules in business practices

In order to enhance the exchange of academic and professional experiences in teaching and scientific research, on December 16, 2019, Professional Operations Faculty held a workshop on "Updating tax regulations in business practices", led by Mr. Le Khanh Lam - Chairman of RSM Auditing & Consulting Limited. This event offered an opportunity for lecturers and researchers in FTU Ho Chi Minh Campus to exchange knowledge, and practical experiences, which will improve the quality of their teaching and research activities.

Tiếp nối thành công của chuỗi sinh hoạt chuyên đề nâng cao chất lượng chuyên môn - giảng dạy tiếng Anh thương mại năm học 2019-2020 tại Cơ sở II trường Đại học Ngoại thương, ngày 20/12/2019, Bộ môn tiếng Anh đã tổ chức buổi sinh hoạt chuyên môn với chủ đề “Chia sẻ giảng dạy từ vựng thương mại” do báo cáo viên TS Nguyễn Thành Lân trình bày và chủ đề “Chia sẻ kinh nghiệm giảng dạy kĩ năng viết trong các môn tiếng Anh cơ sở” do báo cáo viên ThS Dương Ngọc trình bày.

Ngày 04/12/2019, Bộ Môn Tiếng Anh Cơ sở II trường ĐH Ngoại thương Tp.HCM đã tổ chức Vòng Chung kết Cuộc thi hùng biện Tiếng Anh thương mại E*CON mùa thứ hai. Tham dự đêm chung kết có sự tham dự của Ban chủ nhiệm Bộ môn Tiếng Anh Trường ĐH Ngoại Thương CSII, ThS Nguyễn Thanh Dương – Trưởng Bộ môn Tiếng Anh – Trường ĐH Ngoại Thương CSII, Cô Mary Patricia Hamlin – Giảng viên nước ngoài Trường ĐH Ngoại Thương CSII,  PGS.TS Nguyễn Ngọc Vũ – Phó Hiệu trưởng Trường Đại học Hoa Sen, ThS Hoàng Lê Thị Tuyết - Trưởng khoa Ngoại ngữ - Trường ĐH Công Nghiệp TP. HCM, ThS Bùi Mỹ Ngọc – Phó Khoa Tiếng Anh – Trường ĐH Kinh tế TP. HCM, cùng đông đảo sinh viên đến từ các trường đại học tại TPHCM.

Nhằm tăng cường việc trao đổi học thuật và kinh nghiệm thực tiễn trong quá trình giảng dạy và nghiên cứu khoa học, ngày 19 tháng 11 năm 2019 vừa qua, Bộ môn Nghiệp vụ đã tổ chức buổi sinh hoạt chuyên môn với chủ đề “Hoạt động quản lý kho vận tại công ty Heineken”, được dẫn dắt bởi báo cáo viên Trần Anh Tùng - Phụ trách mảng kho vận tại công ty Heineken. Buổi sinh hoạt chuyên môn có sự tham gia của đại diện Ban Giám đốc Cơ sở II, Ban Chủ nhiệm Bộ môn Nghiệp vụ và các giảng viên tổ Kinh doanh quốc tế.

Nhằm tăng cường hoạt động trao đổi và cập nhật kiến thức thực tiễn vào bài giảng và nghiên cứu khoa học, Bộ môn Nghiệp vụ đã tổ chức buổi sinh hoạt chuyên môn với chủ đề “Vi phạm hợp đồng khi chưa đến thời hạn thực hiện nghĩa vụ - Những vấn đề đặt ra đối với Việt Nam” vào ngày 12 tháng 11 năm 2019 vừa qua. Buổi sinh hoạt chuyên môn được dẫn dắt bởi phần trình bày bởi Tiến sĩ Hà Công Anh Bảo – Phó trưởng Khoa Luật trường Đại học Ngoại thương. Tham gia buổi sinh hoạt chuyên môn có sự hiện diện của các giảng viên Tổ Luật, Tổ Giao dịch thương mại quốc tế và Tổ Kinh doanh quốc tế và các giảng viên quan tâm.

Tác giả: TS Trần Quốc Trung (Trường ĐH Ngoại Thương), Trần Minh Thắng (Trưởng Phòng Kinh doanh DNTN TM-DV Tân Thắng Lợi)

Tác giả: Đặng Văn Kỳ (Thành viên nhóm thực hiện đề tài KPI), Nguyễn Thị Kim Loan (Phó Tổng Giám đốc Công ty TNHH Hiệp Thành)

Tác giả: Nguyễn Xuân Minh (Đại học Ngoại thương - Chủ nhiệm đề tài), Nguyễn Phước Tài (Giám đốc Công ty Quan Phong)

Tác giả: Nguyễn Tiến Hoàng (Trường Đại học Ngoại thương), Trần Trọng Chính (Phó Tổng Giám đốc Công ty cổ phần Huetronics)